Chollet, Kurti’den Sırbistan ile ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik Avrupa önerisini kabul etmesini istedi

ResimABD Dışişleri Bakanlığı Müşaviri Derek Chollet bu akşam Kosova Başbakanı Albin Kurti ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik Avrupa önerisini kabul etmesini istedi.

Twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşımında görüşme ile ilgili bilgi veren Chollet, Kosova’nın Avrupa ve Euro-Atlantik entegrasyonunu ilerletme yönündeki ortak hedefin görüşmenin ana başlıkları arasında yer aldığını yazdı.

Chollet paylaşımında, “Bugün Albin Kurti ile yapmış olduğum görüşmede kendisinden Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik Avrupa’nın önerisini kabul etmesini istedim. Görüşmede ayrıca Kosova'nın çok etnili karakterinin önemini ve diyalog bağlamında Sırp Belediyeler Birliği ile ilgili tartışmaları daha ileriye taşımak ve Kosovalı Sırp görevlilerinin görevlerine geri dönmeleri gereğini de ele aldık.” şeklinde açıklamalara da yer verdi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić de Pazartesi günü yaptığı açıklamasında, Avrupa'nın Kosova ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik Fransız-Alman girişimi olarak bilinen önerisinin Sırbistan tarafından kabul edilmemesi halinde Sırbistan’ın ciddi sonuçlarla karşılaşacağını yüksek temsilciler tarafından kendisine bildirildiğini ifade etti.

Bu içerik 24.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.