Caferoviç Brüksel’de Avrupa Parlamentosu üyeleriyle bir araya geldi

Resim
Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç Brüksel’de Avrupa Parlamentosu üyeleriyle bir araya geldi.

Avrupa Parlamentosu heyeti Milan Brglez, Katalin Cseh, Klemen Grošelj, Ljudmila Novak, Thomas Waitz ve Fabio Castaldo’dan oluşuyordu.

Görüşmenin ana maddeleri, Özerk Sırp Cumhuriyeti temsilcilerinin 27 yıllık Dayton Anlaşması’nın uygulanmasına karşı tek taraflı hareketleri ile Bosna-Hersek’teki mevcut güvenlik ve siyasi durumlar olmuştur.

Bosna-Hersek’e Avrupa Birliği üyeliği için aday statüsü verilmesi olasılığı da tartışıldı. Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı, aday statüsü kazanmanın ülkenin üzerinde önemli bir etki yaratacağını söyledi.

Konsey Başkanı Caferoviç, Avrupa Parlamentosu’na Bosna-Hersek’in AB yolu için sağladığı olağanüstü destek için teşekkür etti.

Devlet başkanlığından yapılan açıklamada, Caferoviç’in yarın ve ertesi gün Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamensotu Başkanı Robert Metsol ile görüşmek için Brüksel’de bulunacağı bildirildi.

Bu içerik 23.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 118 kez okundu.