Caferi-Baumgartner Görüşmesi: Fransa, AB’ye erişim yolunda Kuzey Makedonya’nın önemli bir ortağıdır

Kuzey Makedonya Başbakanı Talat Caferi, bugün Fransa Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Cyril Baumgartner ile bir araya geldi.
Görüşmede, iki ülke arasında son otuz yılda gelişmiş olan ileri derecede yapıcı ikili ilişkiler ve dostluktan duyulan memnuniyet dile getirirldiği gibi, bu işbirliğinin daha da güçlenmesi için ekonomik ve ticari işbirliğine daha fazla önem verilmesi gerektiği de vurgulandı.

Resim

Görüşme esnasında Caferi, geçtiğimiz dönemde stratejik, siyasi, ekonomik ve sosyal işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir dizi girişim ve somut adımlarla kendini gösteren Batı Balkanlar bölgesindeki genel ve güçlendirilmiş Fransız katılımını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.  Bu bağlamda Fransa'ya, Avrupa Birliği'nin Kuzey Makedonya başta olmak üzere tüm bölgeye genişletilmesi sürecine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Hükümetin Avrupa Birliği yolunda başlatılan dinamikleri sürdürme kararlılığının altını çizdi.
Baumgartner, Caferi’nin Meclis Başkanı olarak ikili parlamenter işbirliğinin geliştirilmesine yönelik büyük bir adım atmış olması sonucu gelişen mükemmel işbirliğini memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ayrıca, iki ülke arasında uzun bir dostluk geçmişine dayanan ilişkilerin daha da güçlendirilmesi yönünde Hükümetle daha kapsamlı işbirliğine hazır olduğunu söyledi.
Fransa'nın Kuzey Makedonya'nın Avrupa geleceğine olan desteğini dile getiren Baumgartner, ülkesinin bu bağlamda aktif bir şekilde desteğinin devam edeceğini söyledi. Baumgartner ayrıca, Kuzey Makedonya’da yapılacak parlamento seçimlerinin önemine de değinerek, seçilecek olan yeni hükümet ve meclisin Avrupa gündemini aktif olarak uygulamaya devam edeceklerini umduğunun altını çizdi.

Kaynak:  https://bitly.ws/3gmGF, (Erişim tarihi, 20.03.2024).
Bu içerik 19.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 19 kez okundu.