Caferi AB üye ülkelerinin büyükelçileriyle görüştü: Adil ve demokratik seçimler yapma kararlılığına destek

Resim

Avrupa Birliği'ne üye devletlerin ülkedeki büyükelçileri, bugün Başbakan Talat Caferi ile yaptıkları toplantıda, cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin adil ve demokratik bir şekilde yapılmasına yönelik kararlılığın yanı sıra Avrupa gündemine uygun olarak iç ve dış düzeyde yürütülen politikalarda işbirliğinde ilan edilen sürekliliğe desteklerini ifade ettiklerini bugün hükümetin basın servisine bildirdiler.

Teknik (geçici) Başbakan’ın büyükelçilerle yaptığı bu ilk toplantıda, hükümetin önümüzdeki dönemde de reform gündeminin devamı, seçim sürecine ilişkin bundan sonraki adımlar, anayasa değişiklik süreci ve hükümetin ekonomi politikaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Açıklamada da belirtildiği gibi, liderliğini yaptığı Hükümetin, en yüksek Avrupa standartları ve uygulamalarına uygun, adil ve demokratik bir seçim sürecini uygulamaya yönelik yasal yükümlülükte kararlı olduğunu vurguladı.

Duyuruda, hükümet programı bağlamında başbakanın, hükümetin Avrupa entegrasyonuna net bir şekilde odaklandığını ve açık bir şekilde Avrupa yanlısı bir yönelime sahip olduğunu, bunun da hem içeride hem de dışarıda Avro-Atlantik politikalarında süreklilik anlamına geleceğini vurguladığı bildirildi.

Duyuruda ayrıca, Üsküp'teki AB üye devletlerinin büyükelçileri, Başbakan Caferi'nin seçilmesini ve yeni hükümet oluşumunu tebrik ettikleri gibi, hem başbakan ve hükümetin adil ve demokratik bir başkanlık ve demokratik yönetim yürütme kararlılığına hem de Avrupa gündemine uygun parlamento seçimlerinin yanı sıra, süreklilik ilan edilen yurt içi ve yurt dışı politikalara ve işbirliğine güçlü desteklerini ifade ettiklerinin altı çizildi.

Kaynak: https://novamakedonija.com.mk/makedonija/djaferi-so-ambasadori-na-zemji-chlenki-na-eu-poddrshka-za-opredelbite-za-sproveduvanje-fer-i-demokratski-izbori/, (Erişim tarihi, 07.02.2024).

Bu içerik 05.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.