Bütçe tasarısı onaylandı: Bulgaristan’da Kasım ayı seçimleri için 123,8 milyon levalık bütçe öngörülüyor

Bakanlar Kurulu Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, hükûmet çıkardığı kararname ile cumhurbaşkanı, yardımcısı ve ulusal meclis seçimlerinin 14 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi ve hazırlık giderleri için ayrılan bütçeyi onayladı.

Cumhurbaşkanı ve yardımcısı seçimlerinin iki turda gerçekleştirildiği göz önüne alınarak, harcamalar seçimlerin iki turu için dağıtıldığında 123,8 milyon leva bütçe hesaplandı. Seçim Kanunu’nun 18. maddesinin 2. fıkrasına göre, seçimlerin gerçekleştirilmesi ve hazırlıkların tamamlanması için harcamalar Merkez Seçim Komisyonu ile koordineli olarak Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen bütçeye göre devlet tarafından karşılanmaktadır. Seçimler için tasarlanan bütçe, seçim gününden en geç 55 gün önce kabul edilmektedir.
Resim
Gerekli görüldüğü takdirde anlaşmaya varıldıktan sonra, oluşturulmuş uygulamalarla elektronik oy kullanma makineleri ve sistem yazılımlarına ilave özel donanımların tedariki için Kamu Maliyesi Yasası’nın 109. maddesi 3. fıkrası uyarınca Merkez Seçim Komisyonu’nun bütçesinden gerekli ek masraflar da sağlanabilmektedir.

Seçim merkezlerinde video takibinin uygulanması için Merkez Seçim Komisyonu tarafından karar alınması durumunda hükûmet gerekli ek donanımları da sağlayacaktır.
Bu içerik 20.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 176 kez okundu.