Burgaz’dan 11. sınıf öğrencisi Vasilena Dimitrova prestijli Fransızca yarışmasını kazandı ve dünyada birinci oldu.

Vasilena Dimitrova Burgaz Latin Dilleri Lisesi mezunudur. Fransızcayı seviyor ve gayretle çalışıyor. Bilgisini dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerle karşılaştırmak için uluslararası ‘Altın Kalemler’ yarışmasına katılmıştır.

İlk etapta yarışmada Fransızcanın anlaşılıp anlaşılmadığını açığa kavuşturmak için uygarlık, dilbilgisi gibi konularda sorular mevcuttur. Son olarak, ikinci kısım yazmadır. Bu seneki konu ‘Un moment de bonheur / Bir anlık Mutluluk’ konusu üzerinedir. 11. sınıf öğrencisi “Yazmak için ilham bulmak benim için her zaman biraz zorlayıcı olmuştur, sadece dilbilgisi açısından doğru olmasına bakarım, lakin bu sefer bana çok yakın olan birini yazdığımdan biraz daha farklıydı” diyerek açıklamada bulunmuştur.

Vasilena dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenciyle yarışmıştır. Bu öğrencilerden 100’ü başarılı görülmüş, Burgazlı kız öğrenci en iyiler arasında birinci olmuştur.

“İlk başta inanamadım, Telefondaydım, E-postayı gördüm, sevinçten yerimde duramadım, gerçekten ummadığım bir şeydi”, diyerek Vasilena sözlerine ekledi. 2018 yılındaki yarışmada Burgaz Fransız Lisesi’nden bir öğrenci de dünya birincisi olmuştu.

Lisenin müdürü Radostina Georgieva “Biz çok gururluyuz, çünkü bu birincilik bir kız öğrenci tarafından lisemizin üst üste elde ettiği ikinci başarıdır. Bu birincilik bizim için lisemizdeki öğrencilerin çalışmaları, aynı zamanda öğretmenlerimiz ve öğrencilerin yarışmalara katılımı için çok iyi bir belgedir. Bunun dünya çapında bir yarışma olması sebebiyle, dünyanın dört bir yanındaki akranlarıyla çocuklarımızın mukayese edilebileceğini bizlere göstermektedir”, diyerek açıklamada bulunmuştur.

Vasilena henüz 11. Sınıf öğrencisi olmasına rağmen, liseden mezun olduktan sonra ne yapacağına çoktan karar vermiştir.

Vasilena, Hollanda’da biyomedikal bilimler üzerine eğitimimi sürdürmek istediğini, ama bu hedefine ulaşamazsa, belki Bulgaristan'da tıp okuyabileceğini söylemiştir.

BNT: Neden Fransa’da Bir Şey Olmasın?

Vasilena,  “Bunu da düşündüm, lakin tam emin değilim, başka devletlere de şans vermemin benim için iyi bir imkân olacağını düşünmekteyim”, diyerek soruya karşılık verdi.

Burgazlı öğrenci birincilik ödülü olarak Fransa Senatosu’nu ziyaret ederek, burada bir konuşma gerçekleştirecek. En büyük hayali ise Paris'i ziyaret etmek…

Kaynak: https://bntnews.bg/news/uchenichka-ot-burgas-specheli-sastezanie-po-frenski-i-stana-parva-v-sveta-1159705news.html

Tarih: 21.06.2021

Bu içerik 21.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 78 kez okundu.