Bulgarların gözünden Ukrayna’daki çatışma

Resim

BNR’ye açıklamalarda bulunan Bulgaristan eski başbakan yardımcısı ve savunma bakanı Dimitar Ludzhev; “Bu durumda Bulgaristan'ın tepkisi nispeten ölçülü. Bulgaristan sadık bir NATO müttefiki olduğunu ilan etti. Ayrıca ittifaka, AB’ye ve demokrasi ilkelerine olan yükümlülüklerimiz, Rusya’ya veya başka herhangi bir ülkeye karşı düşmanca bir tutuma dönüşmemelidir.” dedi. Ludzhev, şu anda doğrudan bir savaş tehdidi olmadığını da belirtti.
Gazeteci Peter Karaboyev de savaş beklemiyor. Karaboyev, BNR'ye, bağımsızlığını ilan eden ve Rusya tarafından tanınan Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinin bulunduğu bölümde Ukrayna’nın uluslararası sınırını kontrol etmediğini hatırlattı. “Gerçekler açık - Minsk anlaşmaları öldü” dedi. Karaboyev’in beklentisi, Batı’nın Rusya’ya karşı uygulayacağı yaptırımların sınırlı olacağı yönünde.
Bulgar kökenli Ukraynalı bir politikacı ve Ukrayna'nın Verkhovna Rada milletvekili Anton Kisse, BNR’ye, parlamentodaki bir çalışma grubunun AB ülkeleri ve ABD’ye yönelik mektuplar hazırladığını söyledi. Ülkesinin uluslararası toplumdan daha sert küresel yaptırımlar beklediğini söyledi.
“Donbass'ta her gün ölen asker haberlerine ne yazık ki duyarsızlaştık. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklaması bizim için sürpriz olmadı. Minsk anlaşmalarını sona erdirdi. O yüzden hükümetimiz daha rahat ilerleyecek. Tahminimce Putin Batı ile bir pazarlık yapacak. Ne yazık ki, bu çatışma bölgeleri anlaşmanın önemli bir noktası olacak. Bu bir medeniyetler ve sermaye çatışması” dedi.

Kaynak: https://bnr.bg/en/post/101605148 (Erişim tarihi, 23.02.2022)

Bu içerik 22.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.