Bulgaristan ve Türkiye’nin iş birliği AB düzeyinde çözümlerin bulunmasına katkı sağlıyor

Resim

Başbakan Yardımcısı Maria Gabriel, AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısına iştirak etti. Diplomatlar arasında gayriresmi toplantılar kapsamında yürütülen açık diyalog 50 yıldır devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada toplantıda Ukrayna, AB-Türkiye ve AB –Afrika ilişkilerinin ele alındığı belirtildi.

Toplantıda AB’nin Ukrayna’yı desteklemesinin stratejik önem taşıdığını kaydeden Maria Gabriel, Bulgaristan’ın Avrupa savunma sanayi tarafından ortak tedariklerin yapılması öngörülen Ukrayna Destek Fonu’nun oluşturulmasını desteklediğini söyledi.

Bulgaristan ve Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin AB düzeyinde de gündemin olumlu olmasına katkı sağlayabileceğini vurgulayan Gabriel “NATO’da stratejik müttefikimiz olan Türkiye ile birlikte Karadeniz’in jeostratejik önemini savunuyoruz. Avrupa düzeyinde de mühim olan göç konusunda da yine Bulgaristan ve Türkiye arasındaki iyi işbirliği, Birliğin dış sınırının korunması ve yasa dışı göçle mücadeleye katkı veriyor” sözlerini kullandı.

Kaynak: https://bnr.bg/radiobulgaria/post/101944304 (Erişim tarihi, 06. 02.2024)

Bu içerik 04.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.