Bulgaristan ve Romanya’nın ekonomi bakanları iki ülkenin Schengen’e girmek için “fazlasıyla hazır” olduğunu söyledi

Resim
Bulgaristan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Bogdan Bogdanov salı günü Romanya Ekonomi, Girişimcilik ve Turizm Bakanı Stefan-Radu Oprea ile online bir görüşme gerçekleştirdi. İkili, Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen bölgesine kabul edilmemesi nedeniyle iki ülkenin iş dünyası ve yatırımcılarının uğradığı kayıpları ele aldı. Bogdanov’un bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına göre görüşmeye Bulgaristan Ekonomi ve Sanayi Bakan Yardımcısı Nikolay Pavlov da katıldı.
Bakanlar her iki ülkenin de Schengen bölgesine girmeye fazlasıyla hazır olduğunu vurguladı ve gecikmenin iş dünyası üzerindeki etkisini ele aldı. Bogdanov ve Oprea, Schengen bölgesine üyeliğin sınır ötesi ilişkilerin önünü açacağını ve iki ülkenin ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracağını kaydetti. Ayrıca ulaşım olanaklarının iyileştirilmesini ve lojistik altyapısının geliştirilmesini de olumlu yönde etkileyeceğini belirttiler.
“Bulgaristan Schengen’e katılmaya tamamen hazır durumda. Hükümetlerimizin Schengen bölgesine dâhil olmak için gösterdikleri çabalar bölgenin ekonomik kalkınması için kilit önem taşıyacaktır.”
Ekonomi ve Sanayi Bakanı, Schengen’in Bulgaristan ekonomisinin tüm sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler ve bu ülkedeki yabancı yatırımcılar için önemini vurguladı. Bogdanov, “Bölge çapında ekonomik ilişkileri teşvik edecek ve iki ülke daha fazla yatırımcının ilgisini çekecek” dedi. Bogdanov’a göre bu alanda bölgesel işbirliği çok önemli ve Yunanistan, ekonomik açıdan Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen’e girişine sıcak bakıyor.
İkili, Bulgaristan ve Romanya’nın iç kontrolden muaf bölgenin dışında kalmasının ekonomik sonuçlarını vurgulamak üzere, büyük kayıplar yaşayan şirketlerin temsilcileri için ortak bir iş forumu da dâhil olmak üzere, gelecekteki olası ortak eylemler konusunda mutabık kaldı.

Bu içerik 17.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 35 kez okundu.