Bulgaristan ve Ermenistan arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor

ResimBulgaristan ve Ermenistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Bulgaristan’a resmi ziyarette bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın ortak görüşü “Karadeniz bölgesi ve Kafkaslar’ın ulaşım ağının genişletilmesi ve kalıcı olarak istikrarının güçlendirilmesi, Bulgaristan ve Ermenistan arasında yatırımlar ve ortaklığın teşvik edilmesi için kilit önem taşıyor” yönünde oldu.

Rumen Radev ve Ararat Mirzoyan, iki ülke arasında ekonomi, turizm, eğitim sektörlerinde işbirliğini teşvik etme yönünde yeni imkânlar ile Sofya-Üsküp güzergâhında uçak seferlerinin başlatılması ihtimalini görüştüler. Ayrıca Rumen Radev, konuk bakan aracılığıyla Ermenistan Cumhurbaşkanı Vahagn Haçaturyan’a Bulgaristan’ı ziyaret etmesi yönünde bir davet iletti. Görüşme esnasında, Kafkas bölgesinde istikrarın ve güvenliğin güçlendirilmesi konusu ve AB ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)’nın bu süreçteki rolü de ele alındı.

Bakan Mizoryan, Dışişleri Bakanı Teodora Gençovska ile de görüştü. Bakan Mizoryan ve Bakan Gençovska, ikili ilişkilerin tüm yönlerini ve Ermenistan’dan öğrencileri Bulgaristan’da üniversite eğitimi için teşvik etme imkânları hakkında görüştüler.

Ermenistan Dışişleri Bakanı’nın Bulgaristan ziyareti kapsamında Bulgaristan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Ermenistan Cumhuriyeti Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığı arasında 2022-2025 dönemi için İşbirliği Programı anlaşması imzalandı.
 

 

 

Bu içerik 14.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 64 kez okundu.