Bulgaristan uzun vadede Gazprom’dan vazgeçiyor

Resim

Ekonomi Bakanı Nikola Stoyanov, Bulgaristan’ın uzun vadede Gazprom’dan doğal gaz tedarikinden vazgeçtiğini doğruladı. Stoyanov’a göre kabinenin amacı, Rus şirketi ile hâlihazırda mevcut olan sözleşme kapsamında anlaşılan miktardaki doğal gazı tedarik etmek.
Bakan: “Onlarla uzun vadeli bir sözleşme müzakere etmek için masaya otursaydık bu enerji tedariki anlamında Rusya’ya dönüş olurdu. Sözleşme 31 Aralık’ta sona eriyor. Asıl soru, bu kış daha da rahat olabilmemiz için anlaştığımız miktardaki doğal gazı alıp almayacağımız.”
Ekonomi Bakanı Nikola Stoyanov, doğalgaz-elektrik takası müzakerelerinin sadece Azerbaycan ile devam etmediğini açıkladı. Bakana göre bugün ilerleyen saatlerde yüksek enerji tüketen firmalarla bu konuda bir görüşme yapılacak. Ek miktarda Azeri gazının alımı için müzakerelerin ne kadar ileri gittiği sorulduğunda Stoyanov şu yanıtı verdi:
Umudum var, bu konu üzerinde çalışıyoruz. Takas için başka fikirlerimiz de var. Bugün yine yüksek enerji tüketen Bulgar firmalarıyla görüşmeler yapacağım, onlar da haber bekliyor ama açıklığa kavuşturulması gereken teknik detaylar var.” dedi.

Bu içerik 20.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 135 kez okundu.