Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hristo Aleksiev, Elin Pelin-Kostenets arasındaki demiryolu çalışmalarını yerinde inceledi

Resim

Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hristo Aleksiev incelemelerde bulunarak Elin Pelin-Kostenets hattında “Probit Kamak” bölgesindeki ilk tüneli ve demiryolu yapımındaki ilerlemeyi kaydetti. Bakan, 50 yıldan beri Bulgaristan’da ilk defa bir demiryolu tüneli açıldığını vurguladı. Tünel yaklaşık bir kilometre uzunluğunda. İki yüz kişiden fazla insan gücü ve yüzün üzerinde iş makinası bir buçuk yıl boyunca bu tüneli açmak için çalıştılar. Hristo Aleksiev şu anda her biri 6,7 kilometre uzunluğunda iki tünelde daha çalışmaların devam etmekte olduğunu belirtti

Alexiev, “Demiryolu taşımacılığında tünel yapımı uzun süre ihmal edildi. Projeleri durmuş vaziyette buldum ve onları iyi, hızlı bir iş programı doğrultusunda başlatmak için elimden gelenin en iyisini yaptım. İlk ciddi sonuç bir gerçek oldu” diye kaydetti. Bakan projenin 2027'ye kadar tamamlanacağını umduğunu ifade etti.

Proje, Bulgaristan'da bir ilk olan yaklaşık 7 km uzunluğunda bir çift demiryolu tünelini kapsıyor. Toplam 1,5 km uzunluğunda çift tüp, 2 adet tünel, bir yol üst geçidi ve bir yol alt geçidi, 8 köprü ve üst geçit, sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemleri, yeni bir Elin Pelin Garı ve Pobit Kamak tren istasyonu olmak üzere onlarca tesis yapılacak. Projenin yapımına kaynak “Ulaştırma ve Ulaşım Altyapısı” fonundan karşılanmakta ve yapımını Türkiye’den DZZD kısaltmasıyla bir şirket gerçekleştirmekte. T.C. Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök “Deprem sonrası Türkiye’ye yapılan yardımlar için Ulaştırma Bakanına teşekkür etmek istiyorum. Bulgaristan geçiş güzergâhında bulunan bir ülke ve yardımların Türkiye’ye ulaşmasında çok kolaylık sağladı. Sadece son hafta 70 vagon gönderildi1 dedi.

Büyükelçi Aylin Sekizkök ayrıca yapımı üstlenen şirketin bütün gayretini ortaya koyacağı konusunda güvence verdi. 

Kaynak: https://bnr.bg/horizont/post/101791710/ministar-hristo-aleksiev-napravi-inspekcia-na-jelezopatnia-uchastak-elin-pelin-kostenec   (Erişim tarihi, 10.03.2023)

Bu içerik 10.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 41 kez okundu.