Bulgaristan Ukrayna’ya 100 askeri araç gönderecek

Resim
Bulgar Milli Meclisi Ukrayna’ya ek askeri teknik destek sağlanmasına ilişkin bir kararı onayladı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan 100 adet zırhlı askeri araç Ukrayna’ya gönderilecek. Karar, mecliste 52 ret oyuna karşılık 148 evet oyuyla kabul edildi. Oylamada çekimser oy ise kullanılmadı.
Rusya-Ukrayna savaşında Rusya’ya destek veren Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve Yeniden Doğuş Partisi karara karşı çıktı. İki partinin temsilcileri, Ukrayna’ya silah yollanmasının savaşın uzatılmasına neden olduğunu savunmaktadır.
PP-DB’den Ivaylo Mirçev, Meclis kürsüsünden şunları ifade etti: “Hem İçişleri Bakanlığı hem de ordu, bu tekniğin güncel olmadığını defalarca ifade ettiler. Hiçbir şekilde ne İçişleri Bakanlığı ne de ordu onlara ihtiyaç duymuyor. Ukrayna şu ana kadar 5 milyar leva değerinde silah satın aldı ve biz sadece 20 milyon leva değerinde yardımda bulunduk. Geçen gün Savunma Bakan Yardımcısı’nın komisyonda yaptığı açıklamalara göre şu anda çok daha modern zırhlı araçlarımız var, bu teçhizata ihtiyacımız yok. Bu konuda spekülasyon yapılmaması iyi olur”. Mirçev Bulgaristan’ın Ukrayna’ya en az yardım eden ülkelerden biri olduğunu söyleyerek uçak, tank ve helikopter veren Kuzey Makedonya Cumhuriyeti örneğini verdi.
BSP, İçişleri Bakanı’ndan Bakanlığın bu zırhlı araçlara ihtiyacı olup olmadığı sorusunu yanıtlaması için genel kurul salonuna gelmesini istedi. Atanas Zafirov, Bulgaristan’ın bağışları karşılığında ne kadar tazminat alacağı konusunda da bilgi vermek üzere Savunma Bakanı’nın da salona gelmesini talep etti.

Bu içerik 21.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 33 kez okundu.