Bulgaristan Tarım Bakanı Yardımcısı Sabev ve Hindistan Büyükelçisi, tarım ve ziraat alanında işbirliği olanaklarını görüştü

Resim
Tarım Bakan Yardımcısı Georgi Sabev ve Hindistan Cumhuriyeti’nin Bulgaristan’daki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Bay Sanjay Rana, tarım ve ziraat alanında ikili işbirliği olanaklarına ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi. Tarım Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmenin bir diğer konusu da iki ülke arasında tarım ürünleri değişimi oldu.
Diplomat, Hindistan’daki ziraat bilimi temsilcileri ile Plovdiv’deki “Maritsa” Sebze Bitkileri Enstitüsü arasındaki dostane ortaklığa işaret ederek, Hindistan tarafının ikili bilimsel projeleri artırmak istediğini belirtti.
Georgi Sabev, Büyükelçi Sanjay Rana’ya tarım ve gıda alanında bilimsel araştırmalar, uygulamalı faaliyetler ve yenilikler yürüten Ziraat Akademisi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sabev, buradan alınan diploma özelliklerini, bilimsel enstitüleri ve bunların bitkisel üretim, hayvancılık ve gıda endüstrisi sektörlerindeki uzmanlıkları hakkında bilgi verdi. Sanjay Rana, Bulgar gülü üretimine ve tütün yetiştirilen bölgelere de ilgi gösterdi.
Büyükelçi, ülkesinin Hindistan’da çok yaygın olarak tüketilen bitkisel yağlar ve bakliyat ithalatına büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Hindistan’ın yüksek teknolojiler alanı da dahil olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleriyle etkileşimi hızlandırmayı planladığını da sözlerine ekledi.
Bakan Yardımcısı Georgi Sabev konuşmasını bitirirken, “Bulgaristan ile Hindistan arasında kullanılmayan çok fazla ticaret potansiyeli var ve ticareti güçlendirme fırsatlarını kaçırmamalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Bu içerik 27.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 29 kez okundu.