Bulgaristan seçime gidiyor

Resim

Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından hükümet kurma görevi kendilerine verilen Bulgar Sosyalist Partisi İttifakı Meclis Grup Başkanı Georgi Svilenski basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. Svilenski yaşananları aktararak hükümet kurma görevini iade edeceklerini bildirdi. Bu kararın alınmasında; meclisteki GERB, İTN, DPS ve Vızrajdane partilerinin BSP’nin yönetim programını gündeme almayı reddetmeleri etkili oldu.
Svilenski yaşananlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bugün yaşananlar, kimin yolsuzlukla mücadele etmek istediğini ve onu savunanların kimler olduklarını kamuoyuna göstermiş oldu. İTN’nin önerilerini de içeren bir program hazırladık. Program, Bulgaristan’ın ne şekilde gelişmesini istediğimizi yansıtmaktadır. Program, Yolsuzlukla Mücadele Kanunu’nun kabul edilmesini, Elektrik ve Su Düzenleme Komisyonu (KEVR) Başkanı’nın 12 Ağustos’a kadar seçilmesini öngörüyor. Devlete yönelik doğacak olan tehlikenin sorumluluğu, şimdi Bulgaristan’ın işleyen bir hükümete ve parlamentoya sahip olmasını engelleyenlere aittir.
Svilenski, “GERB”, “DPS”, “İTN” ve “Vızrajdane” partilerinin ülkeyi kaosa sürüklediğini belirterek, bu partilerin ülkede kaos ve yıkım istediklerini sözlerine ekledi. Svilenski adı geçen partilerin Meclis gruplarının BSP’nin yasama programını sabote ettiklerini ifade etti.

Bu içerik 27.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 55 kez okundu.