Bulgaristan Savunma Bakanı: Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın olası ziyareti Bulgaristan’ın yardımlarına değer verildiğini gösterecek

Resim
Savunma Bakanı Todor Tagarev çarşamba günü Novo Selo eğitim alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski’nin Bulgaristan’a yapacağı olası bir ziyaretin bu ülkenin Ukrayna’ya yaptığı yardımların önemsendiğini göstereceğini söyledi. Tagarev’e göre planlanan bir ziyaret varsa bununla ilgili bilgi sızıntısı olması ziyaretin iptal edilmesi için önemli bir ön koşuldur.
Zelenski’nin Bulgaristan’ı ziyaret edeceğine dair söylentiler salı günü yayılmaya başladı.
“Dün geceden bu yana konuyla ilgili herhangi bir görüşmeden haberim yok. Medyaya bu tür bilgilerin sızdırılmasından duyduğum üzüntüyü dile getirme fırsatım oldu. Böyle bir şey olmamalı” diyen Tagarev, Ukrayna Devlet Başkanı’nın savaş halindeki bir ülkenin başkomutanı olarak düşmanın hedefinde olduğunu da sözlerine ekledi. Savunma Bakanı, Zelenski’nin Bulgaristan’ı ziyaret etme fırsatının gelecekte gerçeğe dönüşeceği umudunu dile getirdi. Bakan’a göre bu Bulgaristan’ın Ukrayna’ya verdiği destek konusundaki rolünün takdir edilmesi anlamına gelecektir.
“Bugüne kadar Ukrayna’ya sağladığımız her şey ülkenin yasalarına ve ilgili prosedürlerine kesinlikle uygundur. Bu prosedürler birkaç gün ya da saat içinde geçici kararlar alınmasına izin vermez. Dolayısıyla Zelenski’nin olası bir ziyaretinin Bulgaristan tarafından halihazırda sağlanan yardıma büyük değer verildiğini ve olası ek yardım potansiyelinin de aynı şekilde değerli olduğunu göstereceğini düşünüyorum. Kendisi başka ek taleplerde bulunmaya karar verebilir ve biz de bu talepleri kanun ve prosedürlere uygun olarak titizlikle inceleyeceğiz” dedi.
Ayrıca, Bulgar Sosyalist Partisi'nin istifasını talep etmesinin kendisini endişelendirmediğini ifade etti.

Bu içerik 05.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 27 kez okundu.