Bulgaristan Rus yakıtlarından bu kadar hızlı vazgeçemez

Resim

Bulgaristan Meclisi Enerji Komisyonu Başkanı Radoslav Ribarski BNR’ye verdiği demeçte, “Şu anda Bulgaristan’daki akaryakıt piyasası normal” dedi. Ribarski komisyonun Bulgaristan Petrol ve Gaz Birliği temsilcilerini dinleyeceğini ve hisse senetlerinin durumunu, pazar sıkıntısının beklenip beklenmediğini ve önümüzdeki haftalarda akaryakıt fiyatları açısından ne beklendiğinin sorulacağını açıkladı.
“Bulgaristan'ın ve bölgedeki birçok ülkenin enerji bağımlılığı büyük. Onlarca yıldır uğraşmamıza rağmen enerji kaynağında çeşitlendirmeyi gerçekleştiremiyoruz”. Radoslav Ribarski, en az 10 yıl önce alınması gereken hızlı, kısa vadeli önlemlerin yeniden alınması bekleniyor dedi. Bu aşamada bu günden yarına Rus yakıtlarından vazgeçilemeyeceğini vurguladı.
Enerji komisyonu başkanı, Lukoil rezervlerinin bulunduğuna dair güvence verdi. Radoslav Ribarski, “talep keskin bir şekilde artmadığı ve aşırı yakıt stoğuna yol açan panik olmadığı sürece” diye ekledi. Avrupa’da fiyatlarda keskin bir artışa yol açan yakıt stokuna dikkat çekti ve “kritik düşük seviyelere ulaşıldığında piyasanın sakinleşeceğini” umduğunu dile getirdi.
Ribarski, olası bir fiyat dondurmasını “oldukça radikal bir önlem” olarak nitelendirdi. “Rezervler, yılın bu zamanı için normal seviyelerde. Chiren’den doğal gaz salınımı sınırlı. Gerekirse borulardaki mevcut miktarları kullanacağız. Bir süreç olarak artırma, Mart ayı ortasından veya sonundan sonra başlamalı. Gaz, Rusya’yla yapılan anlaşmalar kapsamında geliyor” dedi.

Kaynakhttps://www.novinite.com/articles/214181/Bulgaria+Cannot+Give+Up+Russian+Fuels+so+Quickly (Erişim tarihi, 09.03.2022)

Bu içerik 09.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 95 kez okundu.