Bulgaristan Meclis Başkanı ve Parlamento heyeti Arnavutluk ziyaretinde

Resim
Meclis Başkanı Rosen Jelyazkov, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begai ile yaptığı görüşmede, “Bulgaristan, Arnavutluk’un AB’ye katılımını sürekli olarak destekliyor ve ülkenin Avrupa yolundaki önemli kararların alınmasında aktif tavır sergiliyor” sözlerini kullandı. Meclis Başkanı Rosen Jelyazkov liderliğindeki Bulgar Parlamento heyeti, Arnavutluk Meclis Başkanı Lindita Nikola’nın davetlisi olarak Tiran’a resmi ziyaret gerçekleştiriyor.
Jelyazkov, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı acımasız savaşının ardından Batı Balkanlar ve Doğu ortaklarına yönelik artan bağlılık, AB’nin yeni jeopolitik gerçekliğe tepkisinin ayrılmaz bir parçası haline geldi” ifadelerini kullandı. BNT’nin aktardığı habere göre, Meclis Başkanı, Bulgaristan’ın Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’nın Avrupa yollarının yapay bağlantısını hiçbir zaman desteklemediğine dikkat çekti.
Rosen Jeliazkov, “Arnavutluk’taki Bulgar ulusal azınlığın karşısında, ülkeniz anavatanlarının refahı için en çalışkan vatandaşlardan bazılarına ve Arnavutluk’un Avrupalı geleceği için güçlü destekçilere sahip” dedi. Meclis Başkanı, Arnavutluk’ta Bulgar ulusal azınlığının tanınmasından bu yana yapılan son nüfus sayımının sonuçlarının yayınlanmasını sabırsızlıkla beklediğini belirtti.
 
Bu içerik 26.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.