Bulgaristan Maliye Bakanı Asen Vasilev emekli maaşlarını dengelemek için yeterli finansal kaynağın mevcut olduğunu söyledi

Resim

Bulgaristan Maliye Bakanı Asen Vasilev verdiği demeçte, aralık ayına göre ocak ayında daha düşük emekli maaşı alan emeklilerin maaşlarının şubat ayında dengeleneceğini açıkladı.

Bunun siyasi bir hata değil de, Hükûmetin amacı doğrultusunda olduğunun altını çizen Vasilev, toplam gelirde erime olmaması için şu anda Ulusal Sosyal Güvenlik Enstitüsü tarafından tüm emeklilerin maaşlarının nasıl dengeleneceğine dair işleyen bir mekanizmanın olduğunu belirtti.

Vasilev açıklamalarına şöyle devam etti.

“Şu anda, tüm emekli maaşları aynı seviyede ya da daha yüksektir; ancak ek ödemelerin düşük olması sebebiyle bazı emekli maaşları daha düşük seviyede kalmıştır. Finansal kaynak mevcuttur, geçen yıl 3 milyar levaya sahiptik, bu yıl için ayrılmış yeterli fon mevcuttur. 2021 yılı bütçe faaliyetinin uzatılmasına yönelik Ulusal Sosyal Güvenlik Enstitüsü’ne yetki veren ilave metin kanunda belirtilecektir. Büyük ölçüde geçen yıl olanlar üzerinden hareket ediyoruz; ancak siyaseten, koalisyon anlaşmasında yer alan politikalar mevcut. Makro çerçeve değişti, 2021 yılına dair gerçek hesaplanmış verileri temel alıyoruz.”

Bulgaristan’da 2022 yılı için bütçe taslağı hazır olup önümüzdeki hafta tüm bakanlıklar ve sosyal kuruluşlarla birlikte karara bağlanacak.

Bu içerik 09.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 59 kez okundu.