Bulgaristan’ın 46. Dönem Halk Meclisi çalışmalarına başladı.

Resim

46. Dönem Halk Meclisi 21 Temmuz 2021 günü ilk kez toplandı. Yeni milletvekilleri bir önceki meclisin yemininden yaklaşık 100 gün sonra yemin ettiler.
Cumhurbaşkanı Rumen Radev, yeni milletvekillerini parlamentarizmi yeniden düzenlemeye ve etkili yasalar için çalışmaya çağırdı. Geleneksel olarak, en yaşlı milletvekili parlamentonun ilk oturumunu açtı. 46. Dönem Halk Meclis Başkanı olarak İva Miteva seçildi. Siyasi partiler yeni meclisin ilk oturumunda önceliklerini açıkladılar.
Genel seçimi kazanan Böyle Bir Halk Var (İTN)  partisinin  başkan yardımcısı Toshko Yordanov, yeni parlamentonun gerçeğe ve Bulgar vatandaşlarının isteklerine çok daha yakın olduğunu söyledi.  “Cumhurbaşkanı Radev bize görev verirse, bir kabine önereceğiz. Ülkede daha önce açıklanan değişim beyannameleri doğruysa, önümüzdeki 14-15 gün içinde bir hükümet olmalı. Aksi takdirde, erken seçime gitme olasılığı yüksektir." dedi.
GERB-SDS İttifakı, yeni iktidara karşı, sonraki hükümete karşı güçlü, yapıcı ve yetkin bir muhalefet olacaklarını belirtti.
Bulgaristan İçin Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) İttifakı devletin 4 önemli konusuna dikkat çekti – “parlamentonun düşük meşruiyetini telafi etmek, diyalog kurmak, istikrarlı bir hükümet kurmak ve eski hükümet modelini yıkmak.”
Demokratik Bulgaristan Birliği İttifakı, köklü değişim yaratabilecek bir iktidar formülünü arayacaklarını, ayrıca yargı reformu konusunda bir tartışma başlatacaklarını vurguladı.
Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) uzlaşma çağrısında bulundu ve diyaloğa hazır olduklarını söyledi. Değişimin politik bilgelikten geçtiğini de dile getirdi.
46. Meclis beyannamelerin sunulmasının ardından çalışmalarına başladı.

(Erişim Tarihi: 21.07.2021)
Bu içerik 21.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 78 kez okundu.