Bulgaristan Heyeti 27 Nisan’da Kiev’e gidiyor

Resim
Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ve iktidardaki koalisyon temsilcileri 27 Nisan Çarşamba günü Kiev’e gidiyor. Bulgar heyeti önce Polonya’ya uçacak, oradan Ukrayna’nın başkentine geçecek. Heyet Kiev’de Bulgar Hükûmetinin Ukrayna’ya önceden taahhütte bulunduğu kask ve kurşun geçirmez yeleklerden oluşan askerî gereçleri teslim edecek. Kabinenin Ukrayna’ya olası askerî yardım konusunda net bir pozisyon ortaya koyması amacıyla, Başbakan ve beraberindeki heyet Kiev’e giderek Ukrayna’daki gerçek durumu yerinde incelemek istiyor.

Şimdilik sadece koalisyondaki dört partiden ilki olan Böyle Bir Halk Var Partisi tarafından yapılan açıklamada Kiev’e gidecek heyette partinin temsilcisi olarak Milletvekili Stanislav Balabanov’un görevlendirildiği bildirildi.

Balabanov da verdiği demeçte, Ukraynalı kadınların ve çocukların şu anda hayatlarının bedelini nasıl ödediklerini medyadan ve sosyal medyadan takip etmenin oldukça korkutucu olduğunu ve Bulgaristan’ın AB ve NATO’nun bir parçası olarak, çekimser değil, birlik içinde hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

Değişime Devam Partisi’nden muhtemelen Meclis Dışişleri Komitesi Başkanı katılacak.
Demokratik Bulgaristan Partisi henüz konuya ilişkin açıklama yapmazken, Bulgar Sosyalist Partisi’nin kararının tatil sonrası belirginleşmesi bekleniyor.

Bu içerik 24.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 127 kez okundu.