Bulgaristan göçmen kaçakçılığına karşı mücadelede ilerliyor

Resim

Avrupa Komisyonu, AB’nin Bulgaristan ve Romanya’nın dış sınırlarının korunmasına yönelik verdiği desteğin ardından olumlu sonuçlar bildirdi. Schengen ve AB İç Güvenlik Müdür Yardımcısı Olivier Onidi, “Düzensiz göçmenlerin AB’ye dönüşünde ilerleme kaydedildi, iltica prosedürlerinde iyileşme sağlandı ve insan kaçakçılığı ile mücadelede önemli ilerleme kaydedildi” sözlerini kullandı. Onidi, Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komisyonlarından milletvekilleri önünde konuştu ve “En önemlisi, her düzeyde işbirliğini geliştirmeyi başardık. Bu, Avrupa Sınır Güvenliği Ajansı Frontex’in varlığının artmasına yol açtı” dedi.

Sınır Polisi Müdürü Anton Zlatanov, AB’deki en ağır kara yolu sınırının Bulgaristan ile Türkiye arasında olduğunu kaydetti. BTA’nin haberine göre Zlatanov, “Korunması için büyük bir kaynak ayırıyoruz ve ne yazık ki 2022 ve 2023 yıllarında altı Bulgar polisi bu sınırda resmi görevlerini yerine getirirken hayatını kaybetti” sözlerini kullandı.

Kaynak: https://www.bta.bg/bg/news/balkans/news/649859-ek-otchita-polozhitelni-rezultati-ot-evropeyskata-podkrepa-za-ohrana-na-balgaro- (Erişim tarihi, 10. 04. 2024)

Bu içerik 09.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 14 kez okundu.