Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Kuzey Makedonya’nın millî bayramı İlinden için tebrik mesajı yayınladı

Resim

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Makedonya'da kutlanan İlinden Millî Bayramı dolayısıyla resmî Twitter hesabından tebrik mesajı yayınladı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığının resmî Twitter hesabında yayınlanan tebrik mesajında “Kuzey Makedonya'nın millî bayramı kutlu olsun! Özgürlük ve eşitlik için savaş verenlerin başlatmış oldukları mücadelenin anısını hep birlikte canlı tutuyoruz. Ortak geleceğimiz olan Avrupa Birliğine hep birlikte bakıyoruz.” denildi.

Daha önce Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı Basın Yayın Ofisinden yapılan resmî açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Rumen Radev de Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Stevo Pendarovski'ye Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin millî bayramı İlinden münasebetiyle bir tebrik mesajı gönderdi.

Tebrik mesajında, bu yıl Bulgaristan ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin ortak tarihi ve kültürel geçmişlerine ait çok büyük ve önemli bir hadise olan İlinden-Preobrajen Ayaklanması’nın 120. yıldönümünün kutlandığını vurgulayan Bulgaristan Cumhurbaşkanı, İlinden-Preobrajen Ayaklanması’nın kahramanlarının hedefledikleri ideallerin ve fedakârlıkların, iki ülkeyi ve iki ülke vatandaşlarını birbirine bağlayan tarihî köprülerden biri olduğunu belirtti.

Kaynak: https://www.vesti.mk/article/64ca5564a2447ed76f5ab66a  (Erişim tarihi, 02.08.2023)

Bu içerik 02.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 30 kez okundu.