Bulgaristan'dan Türkiye'deki deprem bölgelerine 70 konteynerin sevkiyatı başladı

ResimTürkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği’nin organizasyonuyla, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelere, Bulgaristan’da üretilen ve depremzedelere geçici yuva olacak 70 konteynerin sevkiyatı başladı.

Tamamen kullanıma hazır, tuvalet, banyo, şofben ve ısıtıcı donanımlı konteynerlerin 36’sı demir yoluyla depremin vurduğu Pazarcık’a doğru yola çıktı. Üretimi süren diğer 34 konteynerin sevkiyatı ise 14 Mart’ta gerçekleştirilecek.
Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, deprem sonrası ilk yardım eli uzatanlardan olan konteynerlerin üreticisi firmanın sahibi Hasan Kulov’u ziyaret ederek Türkiye adına teşekkürlerini iletti.

Büyükelçi Sekizkök, Bulgaristan Devlet Demir Yolları (BDJ) Müdürlüğü ve Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’nın, konteynerlerin deprem bölgesine sorunsuz ulaşmasına büyük katkıda bulunduklarının altını çizdi.

Kulov, üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Karadayı ile 6 Şubat’ta meydana gelen depremin hemen ardından Büyükelçi Sekizkök’ü makamında ziyaret ederek Türkiye’ye yollanabilecek ihtiyaç malzemelerinin tespitine ilişkin görüşmede de yer almıştı. Kulov, daha önce Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’a gönderilen konteynerlerden 6’sını hibe etmişti.
 

 

Bu içerik 08.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 69 kez okundu.