Bulgaristan’da yeni seçilen Halk Meclisi göreve başladı

Resim

Bulgaristan’da yeni seçilen 47. Dönem Halk Meclisi ilk oturumunu 03.12.2021 tarihinde gerçekleştirdi. Gelenek üzerine ilk oturum, en yaşlı milletvekili olan Böyle Bir Halk Var (İTN) Partisi Milletvekili Dr. Silvi Kirilov tarafından açıldı.

Dr. Kirilov, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada: “Alışılmadık bir duruma tanık oluyoruz. Bu durum kurumlara ve siyasi sisteme olan güven eksikliği. Toplumda adalet ve yasallık duygusu kaybolmuş durumda. Yoksulluk giderek toplumun her kesiminden daha fazla yurttaşı etkiliyor. Çoğu genç ve üniversite öğrencisi olan yaklaşık iki milyon yurttaşımız yurtdışında.” ifadelerini kullandı. Dr. Kirilov, milletvekillerini ulusal ve kamu çıkarları adına farklılıklarını bir kenara bırakmaya çağırdı.

Mecliste düzenlenen törenle ilk oturuma katılan tüm milletvekilleri Bulgaristan adına anayasaya ve ülkenin kanunlarına uyacaklarına ve tüm hareketlerinin milletin yararına olacağına dair yemin etti. Yemin töreninin ardından Bulgaristan Milli Marşı ve Avrupa Birliği Marşı çalındı.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, yaptığı konuşmada, ”Yeni Meclise büyük umutlar bağlandı, aynı zamanda yüksek riskler alındı” dedi. Cumhurbaşkanı, milletvekillerine dönerek, "Hukuk ve adaleti Bulgaristan vatandaşlarına geri vermek için önemli öncelikleri içeren bir ulusal uzlaşmanın zamanı geldi” diye seslendi.

Ardından yeni Meclise giren Değişime Devam Ediyoruz (PP), GERB-SDS İttifakı, Bulgaristan İçin BSP İttifakı, İTN, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Demokratik Bulgaristan Birliği (DB) İttifakı ve Vızrajdane partilerinin temsilcileri de konuşma yaptı.

Meclisin ilk oturumunda Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, Geçici Başbakan Stefan Yanev ve geçici kabine üyeleri, Anayasa Mahkemesi, yargı kurumları, çeşitli devlet kurumlarının temsilcileri, ülkedeki dini toplulukların liderleri ve çok sayıda diplomat hazır bulundu. Oturumda Değişime Devam Ediyoruz Partisi Milletvekili Avukat Nikola Minçev, 158 milletvekilinin desteğiyle 47. Dönem Halk Meclisi Başkanı seçildi.
 
Bu içerik 03.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 135 kez okundu.