Bulgaristan’da sürücüler endişeli! Milletvekili Ananiev en katı önlemleri istedi

Resim
“Yöneticiler, yerel yollarda edilen mücadele ile ilgili ciddi değişiklikler hazırlıyorlar”. Bu açıklama Değişime Devam- Demokratik Bulgaristan ittifakı Milletvekili Nastimir Ananiev tarafından yapıldı. Yönetmelikte yapılan değişikliklerden biri, uyuşturucu ve alkol testini reddeden sürücülerin yargılanmasını içeriyor.
Milletvekili Nastimir Ananiev’in basına verdiği demeç şöyledir:
“Bakan Stoyanov ile görüştüm. Şu anda Avrupa’da hangi testlerin kullanıldığını örnek almak için kontrol ediyoruz. Örneğin, esrarın yasallaştırıldığı Hollanda’da doğru testler kullanılmaktadır. Karayolu güvenliği hakkında konuştuğumuzda, birçok yolsuzluk modeliyle karşılaşmaktayız. Aslında, yolsuzluk Bulgaristan’da yollarda can alıyor. Sofya’nın merkezinde ağır trafik kazasında iki genç kadının ölümüne sebep olan Georgi Semerciev davasını hatırlarsınız. O, birden çok kazayı tekrarlayan bir suçludur. Mevzuat ve kurallar olmalı.”
Ananiev, genç sürücülerin düşük puanla araba kullanmasının yanı sıra, ilk yıl çok daha sürat yapan arabalara binmelerine izin verilmemesi olasılığını düşündüklerini açıkladı. Ananiev’in açıklamalarına göre tüm yol kazalarının %13’ü genç sürücüler tarafından gerçekleşiyor ve özellikle geceleri bu tip kazalar dramatik bir şekilde artıyor.
Birçok sürücü kursunun gece eğitimi vermediğine dikkat çeken Ananiev, ehliyeti alıp arkadaşlarla dışarı çıkmanın sonucunda gecenin felaketle sonlandığını belirtti. Bu nedenle genç sürücülere 22:00-06:00 saatleri arasında araç kullanma yasağı getirilmesinin de düşünüldüğünü belirtti.
Yol kurallarına neden uyulmadığı sorusuna ise Ananiev, her şeyin insan zihninde bittiğini açıkladı. Sürücülerin agresif olduğuna değinen Ananiev, kazaların çukur ve kötü alt yapıdan da kaynaklandığını belirtti. Ananiev alınacak önlemlerle ve trafikteki yolsuzluklarla mücadeleyle trafik kazalarına bağlı kayıpların önüne geçilebileceğini vurguladı.

 

Bu içerik 18.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 43 kez okundu.