Bulgaristan’da seçim anketine göre GERB, İTN karşısında %1,5 üstünlüğünü koruyor.

"Trend" sosyolojik ajansının yaptığı anket Bulgaristan’nın bir sonraki ulusal meclisine 6 siyasi partinin mutlaka gireceğini ve bir diğerinin de bunun eşiğinde olduğunu gösteriyor. 11-18 Haziran tarihleri arasında 1003 kişi arasında gerçekleştirilen anket sonucu, GERB ile İTN partisi arasındaki minimum farkı gösteriyor. Seçmenlerin tutumunun Nisan ayındaki olağan genel seçimlere göre yüzde bir iki düşüşe rağmen GERB’in yüzde 21,7 ile birinciliği koruduğu görülmektedir.

İTN partisi sonuçları da %20,2 ile hafif bir büyüme göstermektedir. BSP %16,1 ile hem ikinci hem de dördüncü ile mesafesini koruyarak üçüncü sırada yer almaktadır.

Trend'e göre, Demokratik Bulgaristan (%11,2) ve HÖH’ün (%10,9) yakın sonuçları nedeniyle dördüncünün hangi parti olduğu tam olarak tahmin edilememektedir.

Ancak ajans, anketlerin yalnızca Bulgaristan'da yapıldığını ve yurtdışından gelen sonuçların seçimlerde dördüncü sıra için muhtemelen belirleyici bir faktör olacağını açıklıyor.

Maya Manolova çevresindeki siyasi oluşum %5 seçmen desteğini alırken, Bulgar Vatanseverleri %3,9 ile meclis bariyerine çok yakın.

Vızrajdane (%2,3), Bulgar Yazı (%1,9) ve Temiz ve Kutsal Bir Cumhuriyet için Sol Birlik (%1,1) %4 barajının altında kalıyor.

Görevine başlamasından bir ay sonra, geçici kabinenin çalışmaları Bulgarların %35'i tarafından olumlu değerlendirilirken, %42'si olumsuz olarak değerlendirmektedir.

Resim

Kaynak: https://www.mediapool.bg/trend-razlika-ot-15-mezhdu-gerb-i-ima-takav-narod-news323314.html (Tarih: 22.06.2021)

Bu içerik 22.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 82 kez okundu.