Bulgaristan'da olağanüstü parlamento seçimleri yapılacak

ResimCumhurbaşkanı Rumen Radev, erken genel seçimlerin tarihini 2 Nisan olarak belirledi.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, “3 Şubat tarihinde Halk Meclisi’nin feshedilmesiyle ilgili kararname yayınlayacağım ve 2 Nisan’da parlamento seçimleri yapılacak” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev 24 Ocak Pazartesi günü BSP’nin hükümet kurma başarısızlığı ardından, mevcut 48. Millet Meclisi’nde olağan kabine imkanlarının tükendiğini belirterek, Sofya Orduevi’den olağanüstü açıklama yaptı. Radev, beklenilen tarihleri bildirdi: Halk Meclisi 3 Şubat’ta feshedilecek.

Radev kalan sürede, milletvekillerinden, yolsuzlukla mücadele yasası, Başsavcılığın soruşturma mekanizması da dahil olmak üzere önemli yasalar ile Toparlanma ve Sürdürülebilirlik Planı ile ilgili yasalara dikkat etmelerini beklediğini ifade etti.

BSP lideri Korneliya Ninova bugün hükümet kurma yetkisini geri çevirdi ve böylece ülkede yeni hükümet kurma ihtimali ortadan kalktı.

Cumhurbaşkanı öğleden sonra Merkez Seçim Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi ve bundan sonraki seçim sürecini görüştü. Radev, devletin demokratik yapısının özgür, serbest, şeffaf ve dürüst seçimler olmadan mümkün olamayacağını öne sürdü.

Bu içerik 24.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 59 kez okundu.