Bulgaristan’da Müslümanlar Ramazan Bayramını coşkuyla karşıladı

Resim

Nüfusu 6,52 milyon olan ve yaklaşık 1,5 milyon Müslümanın yaşadığı Bulgaristan’da bayram namazı kılındı. Başkent Sofya’daki Müslümanlar, ibadete açık tek cami olan Kadı Seyfullah Efendi Camisi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 300 kişi kapasiteli, halk arasında “Banya Başı” adı ile bilinen caminin kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle cemaatin büyük bölümü namazını caminin önündeki kaldırımlarda kılmak zorunda kaldı.
Bulgaristan’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali şehrinde de Ramazan Bayramı coşkuyla karşılandı. Kırcaali Yeni Cami ve Merkez Cami’yi dolduran yüzlerce Müslüman, Ramazan Bayramı namazını eda etti. Kırcaali ilinde bulunan yaklaşık 340 cami ve mescitte kılınan bayram namazı ile tüm bölgede Ramazan Bayramı coşkuyla karşılandı.
Ramazanın ilk gününde Sofya’da iftar veren Cumhurbaşkanı Rumen Radev, bu kez de Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Radev yazılı mesajında Müslümanların bayramını kutlayarak, “Evlerinizin ve sevdiklerinizin sağlık, esenlik ve mutluluk içinde olmasını yürekten diliyorum. Millet olarak tüm ihtiyaç sahipleriyle barıştan, şefkatten ve dayanışmadan yana olmaya devam edelim” ifadelerine yer verdi.

Bu içerik 02.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 59 kez okundu.