“Bulgaristan’da hükümet kurma senaryoları”

Resim
Uzmanlara göre iktidarın oluşumu için senaryolar şöyledir: Azınlık kabinesi, yeni erken seçimler veya üçüncü dönemden sonra kurulan kabine. ‘Alfa Research’ ajansının “Referandum” için gerçekleştirdiği özel bir ankette, ankete katılanlardan %65'i diğer siyasi güçlerle istişarelerden sonra Slavi Trifonov’un kabinesini sunması gerektiğine inanıyor.
Siyaset bilimcilere göre, iletişim tarzı Boyko Borisov’dan hiçbir şekilde farklı olmayan Slavi Trifonov, önceden vadedilmiş bir kabine sunmaktadır. Siyaset bilimci Hristo Pançugov durumu şöyle ifade etmektedir: “Slavi Trifonov bu kabineyi herkesin reddetmesi ve rulet çarkının dönmesi için kasıtlı olarak önermekte ve böylece sorumluluğu başkasına yüklemektedir”.
Sorumluluk almaktan kurtulmak, problemin kendisinden kaynaklanmadığını, hükûmetin kurulamamasında suçunun olmadığını göstermek için bunun bir tarz olduğunu siyaset bilimci Kaloyan Velchev ileri sürmüştür.
Diğer seçenek bir azınlık kabinesinin kurulmasıdır. Trifonov’un farklı yollar düşündüğünü ve aklındaki olasılıklardan birinin de azınlık kabinesinin kurulması yönünde olduğunu, lakin kabinenin 121 milletvekili tarafından kabul edilmesi ve koalisyonun kurulması önünde engellerin mevcut olduğunu siyaset bilimci Slavi Vasilev açıklamıştır.

Bu içerik 14.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 123 kez okundu.