Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı adayları belli oldu

Resim

Bulgaristan’da toplam 24 cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı 14 Kasım'da yapılacak olan seçimlere katılmak üzere Merkez Seçim Komisyonu’na (MSK) başvuruda bulundu. MSK, bundan sonraki aşamada komisyon tarafından adayların topladıkları imzaların, yasaların gerektirdiği 2500 imza şartını sağlayıp sağlamadığının kontrol edileceğini belirtti. Bulgaristan Haber Ajansı, cumhurbaşkanı adayı çiftlerden bazılarının gerekli imza sayısından yoksun olduğu tespit edilirse seçime katılamayacaklarına dikkat çekiyor.

MSK, on dört adayın partilerden ve koalisyonlardan gösterildiğini, geri kalan on adayın ise inisiyatif komiteleri tarafından desteklendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için MSK önünde yapılması gereken kayıt prosedürünün son gününde, “Ataka”dan Volen Siderov-Magdalena Taşeva aday çifti, “Volya”dan da Veselin Mareşki-Polina Tsankova çifti başvuruda bulundu. Lozan Panov’u cumhurbaşkanı adayı gösteren inisiyatif komitesi de topladığı imzaları kayıtların son gününde MSK’ya sundu.

Cumhurbaşkanlığı makamı için en büyük çekişmenin şu anki cumhurbaşkanı Rumen Radev ve yardımcısı İliana Yotova, Anastas Gerdjikov ve Nevyana Miteva, Lozan Panov ve Maria Kasimova-Moase aday çiftleri arasında olması bekleniyor.

MSK’da kayıt yapmış olan cumhurbaşkanı-cumhurbaşkanı yardımcısı adayları arasında olan diğer isimler ise şöyle: Luna Yordanova ve İglena İlieva; Aleksandır Tomov ve Laçezar Avramov; Kostadin Kostadinov ve Elena Gunçeva; Boyan Stankov - Sarate ve Elena Vataşka; Milen Mihov ve Maria Tsvetkova; Valeri Simeonov ve Tsvetan Manchev; Blagoy Petrevski ve Savina Haciyska; Georgi Georgiev ve Stoyan Tsvetkov; Rosen Plamenov Milenov ve Ivan Ivanov; Mustafa Karadayı ve İskra Mihailova; Goran Blagoev ve İvelina Georgieva; Svetoslav Vitkov ve Veselin Belokonski; Tsveta Kirilova ve Georgi Tutanov.

MSK 13 Ekim’de, 14 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanı-cumhurbaşkanı yardımcısı ve milletvekili seçimlerinde kullanılacak oy pusulalarının sayılarını belirleyecek.
Bu içerik 12.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 270 kez okundu.