Bulgaristan’da çiftçilerin protestoları tüm ülkeyi bloke etti

Resim

Bulgaristan Tarım Odası, ülke çapında etkili protesto eylemleri başlattı. Tarım Odası’nın yerli yapıları, hükümet tarafından önerilen, çiftçilerin son yılı zararla kapattıklarını kanıtlamaları karşılığında desteklenmeleri konusundaki öneriyi kabul etmedi. Çiftçilere göre son yıla ait vergi beyannameleri, çiftçilerin son üç yıldır artan kayıplarını kesinlikle gözler önüne sermiyor. Ayrıca yetkililerin sunmuş olduğu diğer bir tedbir olan hassas durumdaki “süt”, “meyve” ve “sebze” sektörlerini desteklemek için teklif edilen 150 milyon leva (75 milyon avro) miktarı da kabul edilmedi. Sektöre göre, kayıpların daha ciddi telafisi için yeni analizlere ihtiyaç var.

Protestocular, özel harita oluşturarak, ülke genelinde her gün en az iki saat boyunca ağır ekipmanlarla 80’in üzerinde sıcak noktayı kapatacaklar. Ülke çapında düzenlenen protestolara, Tarım Bakanı Kiril Vıtev’in istifasını talep edenler de katılacak.

Kaynak: https://bnr.bg/horizont/post/101945043/zemedelcite-zapochvat-efektivni-protesti-v-calata-strana (Erişim tarihi, 07. 02. 2024)

Bu içerik 06.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 15 kez okundu.