Bulgaristan’da askerlere daha yüksek maaş ve konut projesi

“Bulgar ordusu imkânları doğrultusunda anayasal yükümlülüklerini yerine getirmektedir. Modernize olmadığını defalarca söyledim, ama yine de nicelik ve teknolojik açıdan sahip olduğumuz imkânlarla Bulgaristan topraklarını elbette uluslararası kuruluşların katkısı da düşünüldüğünde üst seviyede koruma kabiliyetimiz var.” Bu açıklama Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov tarafından yapıldı.
Resim

Geçici hükûmet döneminde silahlı kuvvetlerin modernizasyonu için yapılanlara değinen Stoyanov, ikinci kez F-16 savaş uçaklarının satın alınmasına ilişkin sözleşmenin imzalandığını, silahlı devriye gemilerinin temini için üç sözleşmenin imzalandığını ve kara kuvvetleri için 2021 yılında dondurulan yeni tip zırhlı muharebe aracı projesinin yeniden başlatıldığını belirtti.

Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov, modernizasyonda en çok kara kuvvetlerinin geride kaldığını, bu alanda tek bir proje yürütülmediğini, yeni muharebe aracı projesini yeniden başlattıklarını ve bunun için çeşitli firmalardan teklif aldıklarını belirtti. Bunların dışında Stoyanov, 155 mm obüs mühimmatının teslimatı için kara kuvvetlerine ilişkin başka bir projenin de başlatıldığını duyurdu.

Silahlı kuvvetlerin modernizasyonunun yanı sıra askerî personelin motivasyonunun da aynı derecede önemli olduğunun altını çizen Bakan Stoyanov, sadece maaşlarını yükseltmeyi değil, aynı zamanda onlara konut sağlama, sosyal statülerini yükseltme yönünü de düşünmek gerektiğini, bunlara ilişkin çalışmaların başarıyla tamamlanacağını açıkladı.

Savunma Bakanı, bakanlık bütçesi hakkında da yorumda bulunarak bakanlık bütçesinin bu yıl GSYİH’nın %2’sine ulaşması gerektiğini belirtti. Bakan Stoyanov, Savunma Bakanlığı’nın bu yılki bütçesinin GSYİH’nın %1,85’i içinde olması gerektiğini; ancak NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarının son toplantısında GSYİH’nın %2’si oranında bir alt sınır belirlendiğini hatırlattı.

 

Bu içerik 27.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 131 kez okundu.