Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, tartışmalardan rahatsız olmayan cesur bir adaya oyunu verdiğini açıkladı

Resim
Makineyle oyunu kullanan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu:
“Oyumu görüşü olan, en derin sorunları konuşmaktan ve önerilerde bulunmaktan çekinmeyen, tartışmalardan rahatsız olmayan, kararlı, genel söylemlerle geçiştirmeyen cesur bir adaya verdim. Son bir ayın yarattığı tüm kaosa rağmen, makineyle oy kullanmanın en iyi ve en korunaklı oylama şekli olduğunu düşünüyorum. Meslektaşlarımızın ileri sürdüğü raporlarla yetinmeyip önümüzdeki haftadan itibaren ciddi bir analiz yapmanın zamanı gelecek.”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, Başbakan Nikolay Denkov’un Devlet Ulusal Güvenlik Ajansı (DANS) Başkanı’nın görevden alınma talebiyle ilgili olarak konunun henüz ele alınmadığını söyledi. İncelemenin sonuçlarının nereye varacağının bilinmediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, meselenin çözümünün seçim arifesinde ya da seçim gününde yapılacak bir açıklamayla belirlenemeyeceğini açıkladı.
Katılımın düşük olmasının nedenleri sorulduğunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova, birbirine rakip siyasi güçlerin, güç adına el sıkışarak verdikleri mesajların hiçbir önem taşımadığını gören vatandaşların siyasi sisteme duydukları güven eksikliğinden kaynaklandığını açıkladı.

Bu içerik 05.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.