Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev: Benzin fiyatları artık 3 levanın altında

Resim

Telekomünikasyon ve Posta Yüksek Okulu’nun 2022-2023 Akademik Yılı açılışına katılan Cumhurbaşkanı Rumen Radev gazetecilere verdiği demeçte, ülkedeki enflasyonu kontrol altında tuttuğu için geçici hükûmeti tebrik etti. Benzin fiyatlarının 3 levanın altında olmasının sürecin başlangıcı olduğunu ve yakıt ve gaz fiyatlarının %30 oranında düşmesinin gayretle ve çok çalışmayla ulaşılan gerçek bir sonuç olduğunu aktardı.
Elektrik enerjisi ve gazın sınırlandırılması önlemleri ile enflasyonun kontrolü konusu hakkında AB’de başlayan tartışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Radev, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bulgaristan elektrik üreticisi ve elektrik ihracatçısıdır. Bulgar vatandaşları karanlıkta kalmayacaktır. Avrupa şu anda önümüzdeki kış için sosyal gerilimleri önlemeye ve piyasa mekanizmalarını feda etme pahasına, uzak geçmişten bize tanıdık gelen ve bu kış için Avrupalı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanacak; ancak piyasa üzerinde, Avrupa ekonomisi üzerinde, rekabet gücü üzerinde öngörülemeyen sonuçları olan dengelerle siyasi huzuru garanti altına almaya çalışmaktadır”.
Cumhurbaşkanı Radev, Geçici Hükûmetin temel vazifesinin nerede olursa olsun en ucuz kaynakları aramak, Bulgar vatandaşları ve işletmeler için en uygun şartları sunmak olduğunun altını çizdi.

Bu içerik 10.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 81 kez okundu.