Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev biraz daha zaman tanıyor

Resim

Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in gazetecilere yaptığı açıklamalardan hükûmet kurma görevini vermek için acele etmeyeceği netleşti. Partilere görüşmeleri sırasında diyalog ve samimiyetleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Radev, hükûmet kurulmasa bile 49. Ulusal Meclis’in bazı yasaları geçirmeme lüksünün kabul edilemez olduğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Radev’in gazetecilere verdiği demeç şöyledir:
“Siyasi durumun yeterince karmaşık olduğunu ve çok dikkatli bir yaklaşımla, diyalogla tüm sorumlu faktörlerden akıl yürütmenin kaçınılmaz olduğunu görüyorsunuz. 49. Ulusal Meclis’in oluşmasından hemen sonra gerekli istişareleri gerçekleştirdim. En önemli yasa ve kararları geçirebilmek için parlamentonun zamana ihtiyacı var. Umuyorum ki, bu parlamento halkın çıkarlarını ön planda tutacaktır. Hükûmet kurma görevini üstlenmek elbette ki önemli bir siyasi mesele olsa da bundan çok daha önemlisi partilerin devlete karşı olan tutumudur.”
Bugünlerin nereye doğru gideceğinin çok önemli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Radev, diyalog ve olgunluk çağrısında bulunurken, seçimi birinci sırada tamamlayan Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği için Vatandaşlar Girişimi (GERB) ile Demokratik Güçler Birliği (SDS) partilerinden oluşan ittifakа hükûmeti kurma görevini ne zaman vereceğine dair kesin bir tarih açıklamadı.

Bu içerik 24.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 152 kez okundu.