Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev: Bulgaristan’ın istikrarlı, düzenli bir hükûmete ve işlevsel bir parlamentoya ihtiyacı var.

  • Resim

Cumhurbaşkanı Radev Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) temsilcileriyle yaptığı toplantıda, stratejik kararların alınabilmesi ve izlenebilmesi için Bulgaristan’ın istikrarlı, düzenli bir hükûmete ve uzun vadeli vizyona sahip işlevsel bir parlamentoya ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Toplantıya Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova da katıldı. Örgütün, Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi 2 Ekim’de gerçekleştirilecek olan erken seçimleri izlemek için 31 Ağustos’ta çalışmalarını başlatmıştı.
Cumhurbaşkanı Radev, yaklaşan parlamento seçimlerinde katılımın artması ve oyların yüksek meşruiyetini elde etmek için partilerin ve milletvekili adaylarının seçim kampanyalarını şahıslar üzerinden değil rekabetçi programlar ve krizden çıkış için çözüm üreten öneriler üzerinden sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Radev, seçimlerin özgür ortamda gerçekleşmesinin ve seçimlere kitlesel katılımın sağlanmasının her bir demokratik toplumun temelini oluşturduğunu belirtti ve haftalar sonra çoğunluğu oluşturmak ve hükûmetin kurulması için birlikte çalışmak zorunda kalacaklarından partilerin seçim kampanyalarını yürütürken birbirleriyle olan köprüleri yakmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu içerik 13.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.