Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Başbakan’la gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin konuştu

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in Başbakan’ın yardım eli talebine ilişkin basına açıklamalarda bulundu:
“Başbakan Nikolay Denkov ile ülkenin karşı karşıya olduğu bir dizi önemli meseleyi görüştük. Umarım Hükûmet mümkün olduğu kadar akıllıca davranır ve Bulgaristan’ın ve vatandaşlarının çıkarları doğrultusunda hareket eder. Hizmetlerde reform yapmak isteyen herkes, öncelikle hizmetlerin yasalarını, yapısını, görevlerini, işlevlerini ve bunların yabancı ortaklarla nasıl etkileşimde bulunduğunu bilmelidir. Eğer bunları bilmiyorsanız, reforma kalkışmamanız daha doğru olur. Halkımız tarafından belirlenen liderliği değiştirmek bir reform değildir”.

Resim

Reform fikirlerinin masaya yatırılmasında ısrar eden Cumhurbaşkanı Radev, Güney Karadeniz kıyısındaki felaketle bağlantılı olarak, yerel makamların ve devlet eyleminin nasıl yürütüleceğine dair kapsamlı bir analiz beklediğinin altını çizdi.
“Doğal afetlere hazırlık ne durumdadır ve gerçekleştiklerinde nasıl karşılık verilecek?” bunun üzerinde durulması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Radev, Karlıova’da yaşanan sel felaketi ile bağlantı kurarak açıklamasını sürdürdü:
“Herhangi bir can kaybı olmadı; ancak ilk saatlerden itibaren ordu seferberlik içindeydi. İçişleri Bakanlığı ve itfaiye olay yerindeydi. Helikopterler ve bakanlar uzun süre sahadaydı”.
Cumhurbaşkanı Radev, erken uyarı sisteminin İçişleri Bakanlığı’nda geliştirilip test edilmesine rağmen 1 Eylül’den bu yana çalışmaya başlamadığını açıkladı.

 

Bu içerik 11.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 35 kez okundu.