Bulgaristan başbakanının bir danışmanı Üsküp’ü ziyaret etti

Başbakan Kiril Petkov’un dış siyaset danışmanı Vesela Çerneva 2 Ocak günü Üsküp’ü ziyarette bulunmuştur. Haberi Bulgar Ulusal Televizyonu bildirdi. Ziyaretin amacı  Kiril Petkov ile Kuzey Makedonya’nın yeni başbakanı Dimitar Kovaçevski arasında Ocak ayında düzenlenecek görüşmeye hazırlıktır. Başbakan Petkov, Üsküp'te yeni kabine yemin ettikten sonra Zoran Zaev’ten görevi devralan Kovaçevski ile bir araya geleceğini belirtti.

Bununla birlikte Kuzey Makedonya’da yaşayan Bulgarların bazı sivil toplum kuruluşları, Kuzey Makedonya ile müzakerelerde ilişkili Bulgar resmi kurumlarına mektup gönderdi.

27 Ekim 2021’de Cumhurbaşkan’ını ziyaret eden bu kuruluşlar, Bulgaristan'ın Kuzey Makedonya’nın Avrupa Birliği ile başlatacağı müzakerelere "evet" demeyi reddetmesini desteklediler. Aynı zamanda,  Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'ndeki haklarına saygı gösterilmesi,  nefret söylemi ve tarihle ilgili spekülasyonların durdurulması için Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in yardımını talep etmişlerdi.

10 Ocak 2022’de Cumhurbaşkanı Radev,  Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ile ilişkilerin çerçevesini görüşmek üzere Ulusal Güvenlik Danışma Konseyi ile toplantı gerçekleştirecek. 

Kaynak:https://bntnews.bg/news/vesela-cherneva-na-poseshtenie-v-skopie-podgotvyat-sreshtata-petkov-kovachevski-1180583news.html (Erişim tarihi, 05. 01. 2022) 

Bu içerik 04.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.