Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov için önemli bir gün, belediyelerin sorunlarını çözüyor

Resim

Bulgaristan’da yeni hükûmetin Başbakanı Nikolay Denkov, Bulgaristan Cumhuriyeti Ulusal Belediyeler Birliği tarafından Pamporovo’da düzenlenen final konferansına giderek ülkenin dört bir yanından belediye başkanları ve belediye meclis başkanlarının katıldığı konferansta Başbakan Denkov “Devlet ve Belediyeler Sorunların Çözümünde Birlikte” başlıklı oturuma katılacak.
Önceki gün Bulgaristan Cumhuriyeti Ulusal Belediyeler Birliği’nin konferansındaki oturuma katılan Cumhurbaşkanı Radev, yakın tarihin bu en zorlu sürecinde belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin yedi hükûmetle çalışmak zorunda kaldıklarına, belediyelerin bu kriz ortamında halka önderlik ettiğine, devleti güçlü bir şekilde temsil ettiklerine değindi; bunun dışında demografi, artan bölgesel dengesizlikler, sınır ve dağlık alanların karşılaştığı zorluklar, yönetimde düşük ücret, personel eksikliği gibi belediyelerin karşı karşıya kaldığı sorunların da altını çizdi. Cumhurbaşkanı Radev’e göre en büyük sorun, yerel yönetimlerin hâlen büyük oranda ve bazı yerlerde ise tamamen merkezi otoriteye bağlı olmasıdır.
Bulgaristan Cumhuriyeti Ulusal Belediyeler Birliği’nin konferansına geçici hükûmetin eski başbakanı Gılıb Donev de katılmıştır. Konferansın ikinci iş gününde, yıkıcı depremden etkilenen bölgelerin eski hâline getirilmesi için devlet ve yerel yönetimlerin iş birliğini sunmak üzere Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri de katılacaktır.

 

Bu içerik 20.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 53 kez okundu.