Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maria Gabriel İspanya’ya teşekkürlerini iletti. Büyük bir jest

Resim
Belçika, yeni yılda altı ay süreyle Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığı’nı İspanya’dan devraldı.
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maria Gabriel, İspanya Dönem Başkanlığı’na Bulgaristan’ın Schengen’e katılım sürecindeki mükemmel iş birliği için teşekkür etti ve yeni yılda başlayan Belçika Dönem Başkanlığı’nın altı temel önceliğini memnuniyetle karşıladı.
Belçika Dönem Başkanlığı’nın başlaması münasebetiyle Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maria Gabriel sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “İspanya Dönem Başkanlığı’na son altı aydaki mükemmel iş birliği ve ülkemizin Schengen bölgesine katılımı gibi Bulgaristan için önemli bir ulusal önceliği gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum. Belçika Dönem Başkanlığı ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyor ve size başarılı bir dönem diliyorum!”
Belçika Dönem Başkanlığı’nın sloganının “Koru, Güçlendir, Hazırlan” olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maria Gabriel, Belçika Dönem Başkanlığı’nın belirttiği altı temel önceliği memnuniyetle karşıladığını açıkladı.
Belirtilen altı temel öncelik şunlardır: Hukukun üstünlüğü ve demokrasinin korunması, rekabet gücünün desteklenmesi, adaletli yeşil dönüşüm, sosyal ve sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, nüfusun ve sınırların korunması ve küresel dünyada Avrupa.
Avrupa Birliği (AB) Konseyi 30 Aralık akşamı geç saatlerde Bulgaristan ve Romanya’nın hava ve deniz sınırlarından başlayarak Schengen bölgesine katılacağını teyit etti.

 

Bu içerik 01.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.