Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Maria Gabriel, bakanlar hakkında en çok beklenen haberi ne zaman açıklayacağını duyurdu

Resim

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel, Hükûmetin performansına ilişkin değerlendirmenin ne zaman hazır olacağını açıkladı ve mart ayı başlarında yapılması beklenen rotasyonla ilgili soruya yanıt olarak, birkaç gün içinde hazır olacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel, AB Dışişleri Bakanları Toplantısının yapıldığı Brüksel’de gazetecilerin sorularını yanıtladı ve analizin zaten bakanlıklarla ve programın uygulanmasından sorumlu bakanlarla bağlantılı olacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel’in basına verdiği demeç şöyledir:

“Her bakanın çalışmalarını değerlendirmenin son aşamasındayız. Analiz, görevlerin ne ölçüde tamamlandığını, gecikmelerin nerede olduğunu gösterecek. Zamana karşı yarış söz konusu. Bizim belirlediğimiz süreler içinde meselenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konuşulmalı, sonrasında Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov ile bir araya gelip değerlendirmede bulunacağız.”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel, değerlendirme sonrası bakanların değiştirilip değiştirilmeyeceği konusunda da açıklamalarda bulundu.

“Yerine birini önerdiğinizde, hızlı bir başlangıç yapabileceğinden ve selefinin eleştirilmesine neden olan gecikmelerle başa çıkabileceğinden emin olduğunuz birini önermelisiniz. Rotasyona kadar zamanımız var ve bu nedenle bakanların işlerini yapmalarına izin verilmesini rica ediyorum. Bazı bakanlıklar son derece faal çalışıyor, bazı bakanlıklar ise ivme kazanıyor. Asıl önemlisi vatandaşların bakanlıkların kendi lehlerine çalıştıklarını hissetmesidir.”

Kaynak: https://www.standartnews.com/balgariya-politika/mariya-gabriel-razkri-koga-shte-kazhe-nay-chakanata-novina-za-ministrite-549415.html, (Erişim tarihi: 22.01.2024)

Bu içerik 22.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 19 kez okundu.