Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu asgari ücretin 1000 leva olmasında ısrar ediyor

ResimBulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) Başkan Yardımcısı Todor Kapitanov Bulgaristan Ulusal Radyosu’na şunları söyledi: “KNSB’ye bağlı emek örgütleri, örgütün gelir politikası ve 1 Temmuz’dan itibaren kamu sektöründe çalışanlar için enflasyon tazminatı içeren 2023 bütçesinin acilen kabul edilmesi taleplerinin karşılanmaması halinde protesto ve grev hazırlıklarına başlıyor.”
Kapitanov, “Çalışanların talep ettiği şey, ücretler için en azından istatistiklere yansıyan enflasyon oranını telafi edecek gelirlerin sağlanmasıdır. Halkın en uç noktalarda bile harekete geçme talebi olacak ve KNSB bu taleplerde onlara sadece destek vermekle kalmayacak, onlara öncülük de edecek. Asgari ücrete acil bir şekilde zam yapılmalıdır! Mevzuatta ve İş Kanunu’nda yapılan değişiklikler kapsamında kararlaştırıldığı gibi sendikaların talebi, gelecek yıl asgari ücretin en az 1000 leva olması gerektiğidir” dedi.
KNSB Başkan Yardımcısı, eğitim sektörünün de protestoya hazır olduğunu, maaşlarına zam taleplerinin karşılanmaması durumunda devlet yöneticilerine “protesto dersi” vereceklerini sözlerine ekledi.

Bu içerik 13.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 42 kez okundu.