Bulgaristan, Gürcistan ve Ukrayna’nın Avrupa-Atlantik entegrasyonunu desteklemeye devam edecek

Resim

Letonya’nın başkenti Riga’da gerçekleştirilen NATO dışişleri bakanları toplantısının ikinci gününde Gürcistan ve Ukrayna ile görüşmeler gerçekleştirildi. Dışişleri bakanları toplantıda Rusya’nın Karadeniz bölgesinde artan baskısını ve Ukrayna sınırındaki askeri varlığını arttırması konularını ele aldı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile İsveç ve Finlandiya gibi müttefik ülkeler Batı Balkanlar’da reform süreçlerine ek destek ve kalıcı istikrar sağlamanın yollarını tartıştılar.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Svetlan Stoev toplantıdaki konuşmasında Bulgaristan’ın Gürcistan ve Ukrayna’nın Avrupa-Atlantik entegrasyonunu desteklediklerini ve onlara ikili ve çok taraflı olarak yardım etmeye devam edeceklerini söyledi. Steov Batı Balkanları’n ittifak için stratejik önemini teyit etti ve Bulgaristan’ın bölgedeki altı ülkenin Avrupa ve Avrupa-Atlantik entegrasyonuna güçlü desteğini dile getirdi. Bakan, Batı Balkanlar’a yönelik artan tehditler ve zorluklar bağlamında NATO ve AB arasında daha fazla işbirliği ihtiyacına vurgu yaptı. İki örgütün ortak aktif çabasının bölgeyi üçüncü ülkelerden gelen zararlı etkilere karşı dirençli bir istikrar ve refah bölgesi haline getirdiğini de sözlerine ekledi.

Bakan Stoev Riga’da NATO dışişleri bakanları toplantısı çerçevesinde Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ve Danimarkalı meslektaşı Jeppe Kofod ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Kaynak:
https://www.24chasa.bg/novini/article/10456507 (Erişim tarihi, 01 Aralık 2021)
Bu içerik 01.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 87 kez okundu.