Bulgaristan, Balkanların AB üyeliği için çalışıyor ve Sırbistan ile Kuzey Makedonya’dan beklentileri var

Resim

Avrupa Liberaller Forumu, ALDE partisi ve Bulgaristan’daki Atlantik Kulübü tarafından düzenlenen “AB Balkanlarla Buluşuyor” forumunda konuşan Müstafi Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel, “Sırbistan’dan insan ve azınlık hakları konuları da dahil olmak üzere yasada reformlar bekliyoruz” sözlerini kullandı.

Gabriel, Belgrad’a pan-Avrupa politikasına bağlı kalması çağrısında bulundu ve Kosova’nın geride bırakılamayacağı konusunda ısrar etti ve “Priştine’nin üyelik talebine AB’nin ortak tepkisi sonuç verecektir” dedi.

Mariya Gabriel, Kuzey Makedonya konusunda ise Üsküp’ün Avrupa entegrasyonunu sürdürme yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini hatırlattı ve “Bunlar arasında Anayasa değişiklikleri ve Bulgarların Anayasaya dahil edilmesi de yer alıyor. Bulgaristan Batı Balkanların AB’ye girmesi için çalışmaya devam edecek” dedi.

Kaynak: https://bgnes.bg/news/gabriel-ochakva-promeni-v-makedonskata-konstitutcia-i-zashchita-na-maltcinstvata-v-s-rbia/  (Erişim tarihi, 10. 04. 2024)

 

Bu içerik 08.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.