Bulgar Sosyalist Partisi’nden (BSP) seçimler için büyük sıçrama: 138 isim açıklandı

Resim

BSP Ulusal Konseyi, belediye başkanlığı için 138 adayı ve belediye meclis üyeleri listesini onayladı. Parti yönetim organı toplantısında erken seçim platformunu da kabul etti. Troyan’ın Belediye Başkanı Donka Mihaylova dördüncü dönem için yeniden aday olacağını açıkladı.
BSP’nin seçimlere ilişkin beklentilerine kısaca değinen Rumen Ovcharov, iyimser olduklarının altını çizdi. BSP Ulusal Konseyi bir sonraki toplantısını 16 Eylül’de gerçekleştirecek ve bu toplantıda geriye kalan belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarını onaylayacak.
BSP’nin 29 Ekim’de gerçekleştirilecek yerel seçimlere ilişkin açıklaması şöyledir:
“GERB’in iktidarı yıllarında, perde arkası ve oligarşik bağımlılıklar, yozlaşmış taahhütler, kamu kaynaklarının Bulgar ve Avrupa bütçelerinden büyük ölçekte saptırılması modeli inşa edildi. Bu model yerel yönetimlerde karşılık bulurken, GERB tarafından yönetilen belediyeler aracılığıyla da kök saldı, sosyalistleri ise ayrı bir konumda ilan etti. Uygulamadaki modeli merkezî düzeyde ortadan kaldırmaya yönelik tüm girişimler yerel yönetime ustaca yerleşmiş metastazlarla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle 29 Ekim’de gerçekleştirilecek yerel seçimler ülke yönetiminde köklü değişiklik yapılması ve Bulgaristan’ı geçersiz kılan zehirli sistemin kökünün kazınması için uzun zamandır beklenen bir fırsatı sunacaktır.”
BSP seçim platformu bu hareketin tabandan başlayacağına inanıyor. BSP yerel seçimlere katılım belgelerini Bulgaristan Merkezî Seçim Komisyonu’na 11 Eylül Pazartesi saat 11:00’de sundu.

 
Bu içerik 10.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.