Bulgar Sosyalist Partisi lideri Kornelia Ninova Schengen için kötü haberi verdi

Resim

Bulgar Sosyalist Partisi lideri Kornelia Ninova yine sert bir siyasi çıkış yaptı.

“Avrupa seçimleri bizim için çok önemlidir. Bulgaristan AB ile tam olarak entegre olmayı hak ediyor.”

Bu açıklamalar, BSP lideri Kornelia Ninova tarafından, Avrupa Parlamentosu üyeliği için yapılacak seçimlere katılım hazırlıklarının ele alındığı BSP Ulusal Konseyi toplantısının akabinde yapıldı.

BSP liderine göre, Avrupa Parlamentosu’nda Avrupa yanlısı olan ancak Bulgaristan’ın ulusal çıkarlarını da savunacak siyasetçiler olmalı. BSP lideri Kornelia Ninova konuya ilişkin şunları belirtti:

“Bulgaristan Avrupa Birliği’nin tam teşekküllü, eşit bir üyesi olmayı hak ediyor. Sadece Avrupa yanlısı olmak yetmez. Bununla birlikte, Bulgaristan’ın egemenliğini, ulusal çıkarlarını ön planda tutacak siyasetçiler Avrupa Parlamentosu’nda olmalı. Biz kendimize bu tür insanları oraya göndermeyi ve Bulgaristan vatandaşlarının güvenini kazanmayı hedef olarak belirledik.”

BSP lideri Kornelia Ninova ayrıca, Bulgaristan’ın Schengen’e katılımı konusunda da açıklamalarda bulundu. Bulgaristan’ın Schengen’e katılımı konusunda mevcut Hükûmetin izlediği politikaları tam bir başarısızlık olarak değerlendirdi.

BSP lideri Kornelia Ninova’ya göre, Bulgaristan Euro bölgesine belirtildiği gibi 1 Ocak 2025’te değil, oldukça sonra katılacak olup, bu hedefler de başarısızlıkla karşı karşıyadır.

Kaynak: https://www.standartnews.com/balgariya-politika/ninova-donese-losha-novina-za-shengen-kogo-napadna-549191.html, (Erişim tarihi: 20.01.2024)

Bu içerik 20.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.