Bulgar Heyeti Vatikan ve Roma’yı ziyaret edecek

Resim

Bakanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamada Başbakan Kiril Petkov’un 22 ve 23 Mayıs’ta Vatikan ve İtalya’yı ziyaret edeceği duyuruldu.

24 Mayıs Aziz Kiril ve Metodiy Kardeşleri Anma ve Bulgar Eğitim, Kültür ve Slav Yazısı Günü nedeniyle, Başbakan liderliğindeki Bulgar heyeti Katolik Kilisesi’nin ruhanî lideri Papa Francis tarafından kabul edilecek ve sonrasında Roma’da Bulgarlar için kutsal olan yerlerde etkinlikler düzenlenecek.

23 Mayıs sabahı Başbakan Petkov, Slav ilk öğretmen Konstantin Filozof’un mezarının bulunduğu ‘San Clemente’ bazilikasında ayine katılacak ve Aziz Kiril’in Roma’daki mezarı önünde saygı duruşunda bulunacak. Günün ilerleyen saatlerinde, Bulgar heyeti Apostolik Sarayı’na kabul edilecek. Resmî kabul akabinde Başbakan Kiril Petkov, Vatikan Devlet Bakanı Kardinal Pietro Parolin ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Bulgar heyetinde yazar Georgi Gospodinov, Bulgaristan Bilimler Akademisi Başkanı Akademisyen Yulian Revalski, AB Fonlarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Asen Vasilev, Etkili Yönetimden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Kalina Konstantinova, Dışişleri Bakanı Teodora Gençovska, Eğitim Bakanı Nikolay Denkov, Bulgaristan’daki kilise meclisinin ve Katolik Kilisesi’nin temsilcileri bulunuyor.

Başbakan Petkov, İtalya ziyareti esnasında mevkidaşı Mario Draghi ile de görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede ikili meseleler ve Avrupa gündemindeki güncel konular ele alınacak.

Bu içerik 22.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 184 kez okundu.