Bugün Uluslararası İnsan Hakları Günü, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begaj: Tüm halkların ortak ideali! ABD Büyükelçiliği: Eşit bir toplum yaratmak!

Resim
Bugün Uluslararası İnsan Hakları Günü. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948'de Paris'teki Palais de Chaillot'ta kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, II. Dünya Savaşı'nın dehşetine tepki olarak doğdu ve pek çok kişinin, tüm insanlara ait temel haklar olduğuna inandığı hakların korunmasını ifade etmeye yönelik ilk küresel çabayı temsil ediyor.
İnsan Hakları Bildirgesi'nin gerçekleşmesini halkların ortak ideali olarak nitelendiren Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begaj, “İnsan hakları tarihine damga vuran temel belge olan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, bugün 75. yılına denk geliyor. İnsan Hakları Bildirgesi, her bireyin temel insan hak ve özgürlüklerinden eşit ve ayrımcılığa uğramadan yararlanabilmesi için tüm halkların ve ulusların ulaşmaya çalıştığı ortak idealdir. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 75. yıldönümünde, Arnavutluk’un üçüncü kez BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğine seçilmesi güzel bir tesadüf. Kurumlarımız herkes için özgürlük, adalet ve eşitlik dolu bir dünya için İnsan Haklarını korumaya ve geliştirmeye devam edecek.” dedi.
Tiran'daki ABD Büyükelçiliği’nin Facebook sosyal ağında, “Bu günün, her insan için daha adil ve daha eşit bir toplum yaratılmasına hep birlikte yardımcı olabileceğimizin bir hatırlatıcısı olduğu” yazıyor.

Bu içerik 10.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.