“Bu yılki Srebrenitsa soykırımını anma programına Džaferović, Turković, Đukanović gibi çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.”

Resim
1995 yılında Srebrenitsa soykırımında katledilenler için bugün Srebrenitsa Anıt Merkezi’nde anma programı düzenlendi ve bu yıl 19 soykırım kurbanı daha toprağa verildi.
Programa Bosna-Hersek’ten çok sayıda siyasetçi, yetkili ve birçok ülkenin büyükelçisi katıldı. Önemli isimler arasında Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Şefik Caferoviç, Bosna Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Denis Zvizdiç, Bosna-Hersek Halklar Meclisi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turković, Bosna-Hersek Güvenlik Bakanı Selmo Cikotić gibi isimler yer aldı.
Programa Sırbistan’dan da Çedomir Yovanoviç ve Nenad Çanak gibi Sırp siyasetçilerin yanı sıra Karadağ’dan da bir heyet katıldı. Bu heyette yer alan önemli isimler arasında Karadağ Başbakan Yardımcısı Dritan Abazoviç, Karadağ Dışişleri Bakanı Corceç Raduloviç, Karadağlı siyasetçi Ervin İbrahimoviç, Kenana Strujiç-Harbiç ve Amer Smailoviç vardı. Karadağ heyetiyle birlikte Nikşiçli Piskopos Boris Boyoviç de yer aldı.
Ayrıca programa Pakistan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti gibi Bosna-Hersek de bulunan diğer birçok ülkenin de büyükelçileri katıldı ve bütün misafirler Potoçari Anıt Merkezi Müdürü Emir Sulyagiç ve Srebrenitsa Belediye Meclisi Başkanı Çamil Durakoviç tarafından karşılandı.
 
Bu içerik 11.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 98 kez okundu.